Subaru eBoxer

Redakce

Dalibor Žák
K novinařině se dostal jako slepý k houslím, ale psát ho bavilo odjakživa. Svým vskutku clarksonovským přístupem k hodnocení nových aut se poměrně rychle stal známým svými pečlivými a nekompromisními názory,  následně se začal věnovat situaci na trhu ojetých vozů, který má u nás přeci jen významější podíl na počtu registrací aut. Mimo novinářskou práci také učí lidi řídit a po letech se zase vrátil zpátky na motorku. Zajímá se také o dopravní právo, je milovník kvalitní whisky a vždycky chtěl řídit lokomotivu.

Filip Rakovan
Že se bude živit žurnalistikou věděl už na základní škole v temných totalitních dobách, cesta k novinařině nicméně byla klikatá a vedla oklikou přes opravdu zcela odlišné obory. Později pak už jako motoristický novinář pracoval v časopisech Speed a TopGear, v internetovém magazínu Autoweb.cz a dalších médiích. Řídil téměř cokoli, od malých aut přes stavební techniku, od předvýrobních prototypů po monopost F1. Ve volném čase pořádá amatérské automobilové závody a okruhové dny.

Ing. Markéta Šnajdrová
K autům se dostala, tedy k autům v rámci testování a motoristické novinařiny mimo běžný a každodenní provoz, prostřednictvím amatérských závodů a okruhových trackdays. Tam také vyzkoušela a řídila širokou škálu sportovních aut, tam poprvé usedla za volant v redakci zbožňovaného Porsche 911. Nicméně vysněným autem je klasický Ford Mustang.

Ing. Martin Kusyn
Auta miloval už jako malé děcko a v pubertě dokázal celé dny prosedět před monitorem a volantem. Pak přišel řidičák a brzy dlouhé bezcílné projížďky. K žurnalistice se dostal pořádnou oklikou skrze focení, brzy se ale začal věnovat i testování. Momentálně má v garáži krom daily caru také Mazdu MX-5 naprosto neadekvátní svému vzrůstu, a šípkově červenou Škodu Octavii Combi 1965 po dědovi, ve které si užil svou první životní jízdu – z porodnice domů.

JUDr. Tomáš Beran
Právním aspektům silničního provozu se věnuje od té doby, co dostal řidičský průkaz, kdy si uvědomil, že existuje velká poptávka po informacích týkajících se všeho, co se silničním provozem a právem souvisí. Napsal o této problematice několik knížek a dlouhé roky působil jako externí člen redakce internetového magazínu Autoweb.cz, kde se věnoval právní poradně v silničním provozu a článkům na toto téma. Dopravní problematice se jako koníčku proto věnuje dlouhodobě, jakkoli profesně se realizuje primárně ve finančním sektoru. Ve volném čase prohání na okruhu svou motorku.