Nová identita pro novou éru Formule 1: to je to, co Alfa Romeo F1 Team ORLEN odhalil v podobě nového názvu týmu a loga během příprav na sezónu 2022. Nová identita značky je oficiálně živá a poprvé bude k vidění na akci při prvním předsezónním testu v Barceloně koncem příštího měsíce.

Aktualizovaný název symbolizuje nový přístup týmu. Také samotná formule 1 vstupuje do nové a odvážné éry s přepracovanými předpisy, přičemž si zároveň zachovává vazby na nedávnou minulost. Nová identita demonstruje závazek Alfy Romeo pokračovat v dlouhodobé spolupráci s týmem a nadále jej posouvat vpřed.

Přidání výrazu „Team F1“ k názvu je zvláštní poctou pro tým Alfa Romeo F1 Team ORLEN: symbolizuje místo v jednom z nejexkluzivnějších klubů na světě. Alfa Romeo F1 Team ORLEN je jedním z pouhých deseti týmů na světě, které mají právo používat toto prestižní označení. Odráží ale i silnou závodní DNA společnosti Sauber a značky Alfa Romeo a historii, kterou tyto značky ztělesňují.

Změny se projeví také v názvu podvozku oficiálně předloženém federaci automobilového sportu FIA. Ten se změní z Alfa Romeo Racing na Alfa Romeo, což je další zdůraznění spojení týmu s jednou z nejvíce ikonických značek ve světě motorsportu.

Jean Philippe Imparato, CEO Alfa Romeo: „Pro nás je přidání výrazu ‚F1 Team‘ do názvu našeho týmu velmi důležité a jsme na to hrdí: je to důkaz oddanosti Alfy Romeo k nejexkluzivnější motoristické soutěži, která existuje. Značka se nesmazatelně zapsala do historie tohoto motoristického sportu. Na druhé straně představuje týmového ducha soudržnosti, ve kterém hodlá Alfa Romeo hrát hlavní roli. S tímto novým týmem a logem, novou vzrušující sestavou a novým vozem jsme připraveni na novou vzrušující sezónu.”

Líbil se Vám tento článek? Sdílejte jej!